For at få fuldt udbytte af denne side, anbefaler vi du læser hele artiklen om hver udbyder grundigt.

Overblik

cHosting er ét af de mindre kendte webhoteller i Danmark. Ikke desto mindre fortjener de at blive nævnt. For en pris fra 22 kr. om måneden, får du webhotel med et hav af features.

Herunder nem installation af mere end 400 systemer, gratis SSL og gratis backup af din hjemmeside.

Med i prisen på det billigste webhotel hører 5 GB lagerplads og 50 GB trafik.
Førstnævnte hører i den lave ende, mens sidstnævnte er nok for de fleste hvis man kører en mindre side uden for mange billeder.

Et stort plus ved at vælge cHosting er deres support og service. De har et rigtig fint ry og ekstremt mange tilfredse kunder.

Det er et rigtig godt valg, hvis du ønsker et hostingfirma med en stærk support og driftstabilitet. Der er også gode muligheder på dit webhotel, f.eks. får du gratis SSL, 1-klik installer og en litespeed cacheserver. Der er daglige backups og du kan selv tilpasse din PHP version.

Kort sagt, så er cHosting Bronze et godt valg for langt de fleste, som ønsker et webhotel til mindre websites og blog.

Med Pro versionerne kan man ydermere skrue op for plads og performance, og have op til 10 domæner på samme webhotel.

Funktioner

De fleste kender cPanel, og det er der en god grund til. cPanel er et af de største (og i manges øjne bedste) kontrolpaneler til hosting. cPanel gør det nemt at administrere alle aspekter af din hosting, fra SSL-certifikater til installation af WordPress og oprettelse af FTP-konti.
cHosting har standardversionen af cPanel, uden nogen former for tweaks og lignende..

cHosting giver dig et gratis étkliksinstallationsværktøj med i købet, og har også et gratis SSL til dig gennem Let’s Encrypt, som gør din side mere sikker og troværdig. Det er relativt nemt at installere gennem cPanel, og når det er installeret bliver det automatisk fornyet, så du ikke skal tænke på det.

Vi har jeg ikke noget imod cPanel, da det er så nemt at bruge, og ofte gør at du kan finde flere supportartikler online, hvis ikke hostingudbyderens egne artikler forklarer løsningen til dit problem godt nok.

Man får til gengæld kun 2 domæner, hvilket er ekstremt lidt i forhold til mange af konkurrenterne, hvor man hos flere får et ubegrænset antal domæner. Du får 5 GB diskplads, hvilket er mere end nok til 2 hjemmesider, men stadigvæk meget lavt i forhold til det du får hos både Simply og One.com, hvoraf sidstnævnte giver dig 100 GB. cHosting skriver dog også, at Bronze, som er abonnementet vi valgte, er bedst til startups og mindre hjemmesider, og det kan jeg kun bekræfte – hvis du har en mere krævende side, er 5 GB ikke nok, og 50 GB båndbredde er også ret lavt sat, taget prisen i betragtning. Mange udbydere tilbyder i dag ubegrænset trafik.

Du får dog et ubegrænset antal underdomæner (eksempel: din.hjemmeside.dk, hvor “din” er underdomænet), og et ubegrænset antal mailkonti. Men hvis du blot skal bruge en hjemmeside, masser af underdomæner og et ubegrænset antal e-mails, bliver du nok gladere for One.com, som er mere brugervenlig og billigere i forhold til hvor meget plads du får.

Brugervenlighed

Jeg siger ikke at cPanel er avanceret, for det er det ikke.
Men hvis du er ny i hostingverden, kan det være overvældende.
Der er rigtig mange funktioner, og man har sandsynligvis ikke brug for størstedelen, hvis man bare vil have en simpel WordPress-hjemmeside med et SSL-certifikat.

Selvom cHosting har masser af uddybende guides til hvordan man installerer WordPress og SSL-certifikater, skal man lede lidt, før man finder det man skal bruge.

Det tog mig ikke lang tid at installere WordPress, men jeg har også gjort det mange gange før, og jeg kender cPanels interface, så jeg vidste præcis hvor jeg skulle klikke, og hvornår jeg skulle klikke. Min vurdering er dog, at selv personer uden en massiv teknisk viden, ville kunne bruge étkliksinstallationværktøjet (som er fra Softaculous) og få sin side op på relativt kort tid.

SSL-certifikatet er nemmere at installere andre steder, og man skal lede lidt hvis man vil gennemtvinge HTTPs på sin hjemmeside, selvom supportartiklerne hjælper meget.

Performance

Præstationen for min hjemmeside hos cHosting var lidt op og ned. cHosting har generelt været en fin host, men der var lidt problemer i de 30 dage jeg testede hjemmesiden. Det var ikke noget der gjorde min oplevelse med hosten dårligere, og jeg antager, at det har været grundet lidt vedligeholdelse af serverne, eller en lille fejl, for det gik meget hurtigt over igen.

Der var et par dage hvor oppetiden var under 99,99%, og selvom den stadigvæk var over 99%, var der flere minutter hvor siden var nede den ene dag. Det betyder ikke så meget for mig, og hvis du blot har en informationshjemmeside, er det måske heller ikke jordens undergang, men har du en webshop med mange ordrer og besøgende, så er det vigtigt for dig!

Tænk nu, hvis en kunde havde tænkt sig at afgive en ordre på flere tusinde kroner, men ikke kunne komme igennem til din side og derfor valgte konkurrenten – det ville bestemt ikke være ideelt.

Jeg kørte flere test af min hjemmeside, mens den lå hos cHosting, og kan konkludere at serverne er hurtigere, og at der var hurtige indlæsningstider, når siden ikke var nede. cHosting havde faktisk hurtigere indlæsningstider end både Simply og One.com, hvilket muligvis skyldes en mere åben serveropsætning. Jeg testede også cHosting med en SpeedTest fra Google og fik de samme resultater, så jeg kan konkludere, at cHostings servere er lynhurtige.

Jeg er sikker på, at hvis du vælger cHosting som din næste host, får du både gode oppetider og virkelig gode hastigheder! I modsætning til mange af de andre hosts jeg testede, scorede cHosting virkelig højt i både PageSpeed-score og YSlow-score, som fortæller at serverne virkelig er optimeret til at håndtere WordPress-sider på en god måde.

Det skal dog siges, at selvom oppetiderne og PageSpeed- og YSlow-scoren er høje, så indlæses siden ikke lige så hurtigt som hos andre hosts, hvilket kan betyde, at cHostings servere ikke er fuldt hastighedsoptimerede, men har optimeret andre præstationsmæssige aspekter af serverne.

Hos mange af de andre hosts jeg testede, tog det under 1 sekund for at indlæse min hjemmeside helt, og det var med samme opsætning, tema, SSL-certifikat – ja, alt var faktisk helt magen til. Det betyder, at der helt klart er noget der kan forbedres hos cHosting.

Opsummering

Pros:

  • Gratis SSL-certifikat
  • Hurtig support
  • Månedlig betaling
  • Masser af funktioner
  • Hurtige servere

Cons:

  • Lever ikke op til 99,9% oppetid (i den tid jeg testede)
  • Meget uoverskueligt hostingpanel

Spar 20 % på første betaling ved valg af halvårlig eller årlig betaling: AWQ84QGG67