15 almindelige WordPress fejl som bureauer og private laver, og hvordan man undgår dem.

Fejlene:
Mens WordPress har udviklet sig til et voldsomt populært Content Management System, begår folk stadig fejl, når de bruger det – det er kun menneskeligt.
Uanset om du arbejder i et digitalt bureau, der fokuserer på WordPress-projekter, eller du er en privat indholdsskaber, der bruger WordPress til at oprette fantastiske digitale oplevelser, laver du muligvis nogle utilsigtede fejl, der holder dig tilbage…eller på sigt gør dit website langsomt og brugerfjendsk.

1. Installation af for mange plugins.

Fejlen:
Tænk minimalt, når det kommer til installation af plugins.
Der er mere end 55.000 wordpress plugins, som måske får dig til at føle dig som et barn i en slikbutik, der ønsker at prøve dem alle.
Men hvis du installere for mange plugins, får det dit website til at sande til og køre langsommere end en flok snegle, der kæmper sig igennem jordnøddesmør.
(Okay … måske ikke så langsomt, men du forstår konceptet.)

Løsningen:
Vælg klogt, når det kommer til de plugins, du installerer, og sørg for at afinstallere dem, der ikke er i brug.
Spørg dig selv, er det virkelig nødvendigt for funktionaliteten på min klients websted (eller mit websted)?
Tjek kvaliteten af plugin grundigt, læs anmeldelser, nærlæs indhold inden du klikker installer og aktiver.
Se her (engelsk side) for mere dybtgående tip til, hvordan du vælger de rigtige WordPress-plugins, og ikke mindst holder øje med hvordan de performer.

2. Undlade at optimere indhold til SEO.

Fejlen:
At offentliggøre en side eller indlæg uden at tænke over SEO (søgemaskineoptimering) er simpelthen en forpasset mulighed. 
For at øge trafikken og sikre, at dit indhold findes af søgemaskiner, er det vigtigt, at du forbereder dit skrevne indhold og dine billeder med SEO i tankerne.

Løsningen:
Installer et WordPress SEO-plugin som Yoast.
Yoast vil opgradere din SEO ved at give dig nyttige tip til, hvordan du gør dit indhold synligt og forståeligt for søgemaskiner, så det rangeres bedre på bla. Google.
Man skal også overveje brugen af SEO optimering af billeder hvis det er unikt indhold.
Hvis du gerne vil gøre din hjemmeside mere synlig i søgemaskiner, så anbefaler vi SEOwebdesign.dk der gør et godt stykke arbejde til en billig pris. 

3. Manglende backup.

Fejlen:
Manglende sikkerhedskopiering af dine kunders websites eller dit private website, er som at bruge måneder på at skrive en roman, og miste alt arbejdet i et fly eller bus – med andre ord, det er simpelthen for dumt. Oprettelse af en sikkerhedskopi af dit arbejde er afgørende, så du ikke mister noget, hvis der skulle opstå et afbrydelse eller andet problem.
Her er der ikke kun tale om hackere eller malware der kan være et problem, men et plugin der opdaterer og efterfølgende smadrer hele dit site eller database.
Det er set før, derfor er det vigtigt du har styr på backup. 

Løsningen:
Nogle hostingfirmaer som NordicWay.dk, Simply.com og One.com leverer daglige automatiske (eller on-demand) WordPress-sikkerhedskopier, så du ikke behøver at bekymre dig om at gøre det selv. Nogle tilbyder at tage automatisk backup, for efterfølgende at forlange betaling for restore, så tjek vores sammenligning grundigt for de forskellige webhoteller.
Tjek også vores anbefalinger til de bedste backup-plugins til WordPress, det gør du selv har hands-on med din backup, styrer det selv og de fleste plugins kan sende backuppen til en cloudløsning som Onedrive.com eller Google Drive, så du er 100% uafhængig af hvad din hostingpartner gør.
De fleste seriøse webdesign virksomheder tilbyder denne løsning til alle deres kunder, så er der styr på data.

4. Husk at ændre permalinkstruktur.

Fejlen:
Som standard er permalinkstrukturen i WordPress ikke optimeret til SEO. Du vil gerne ændre din (eller dine kunders) permalink-struktur for at få en bedre artikelrangering, hvilket er ret nemt at gøre.

Løsningen:
Hvis du vil ændre permalinkstrukturen i WordPress, skal du gå til Indstillinger -> Permalinks og vælge “Postnavn”. Hvis webstedet har gammelt indhold, vil du gerne omdirigere gamle permalinks til de nye. Yoast har et fantastisk omdirigeringsværktøj, du kan bruge til at generere omdirigeringer fra din gamle permalinkstruktur til en ny.

6. Ændring af en side eller indlægs URL, efter at det er blevet offentliggjort.

Fejlen:
Det kan være fristende at gå ind i en artikel og ændre dens URL, når du opdaterer et gammelt blogindlæg eller en gammel side, men det er noget, du og dine kunder bør undgå.
Ved at ændre indlægsslug bryder du alle eksisterende links til dette indlæg, og eventuelle gamle links mister trafik og præsenterer en dårlig brugeroplevelse, ofte i form af en 404-fejlside, med andre ord er alt det hårde arbejde du har lagt i din SEO tabt, så lad være…

Løsningen:
Før du offentliggør en artikel, skal du være sikker på, at indlægssluggen er den måde, du ønsker det.
Derudover, hvis du har installeret Yoast SEO, giver det dig tip til URL-optimering, som at fjerne “stop” -ord og forkorte indlægssluggen.

7. Brug af dårlige (eller ingen) visuals.

Fejlen:
Billeder er bydende nødvendigt for at holde læseren opmærksom inden for en teksttung artikel. Undersøgelser viser, at indhold med grafik får 94% flere visninger end dem uden. Derudover behandler den menneskelige hjerne billeder 60.000 gange hurtigere end tekst. Derfor bør du medtage billeder i dit indhold, som det anses for passende for at få læserskare.

Løsningen:
Hvis det ikke er muligt at betale for et shutterstock-medlemskab eller lign, er der mange gratis billedmuligheder derude. Unsplash.com leverer professionelle billeder af høj kvalitet, men andre muligheder inkluderer Flickr.com og mere. Bare sørg for at tildele fotografen kredit, når det kræves.

8. Ændrer ikke størrelsen på billeder til web-upload.

Fejlen:
Billeder er ofte de skyldige i et langsomt website, og du bør seriøst overveje at forberede dine billeder ved at reducere deres størrelse.
Dette kan gøres enten ved hjælp af en editor som Adobe® Photoshop eller et plugin til at ændre størrelsen på billeder, så de ikke får dit websted til at køre super langsomt.

Løsningen:
Hvis du arbejder i Adobe® Photoshop, skal du gå til Billede -> Billedstørrelse. Sørg for, at opløsningen er indstillet til 72. Du vil derefter reducere billedets bredde, hvis det er relevant. 2.500 pixels på den brede side er ideel til visning af billeder i det store og hele på skærmen – du kan reducere denne størrelse til omkring 600 til 1.000 pixels på den brede side for regelmæssig webstedsvisning. Dette reducerer filstørrelsen drastisk, hvilket resulterer i mindre båndbredde, der kræves for at uploade billeder, når nogen besøger din klients websted.

En anden løsning er at bruge et WordPress-plugin, der automatisk optimerer billeder for dig ved upload, som WP Smush eller ShortPixel.
Vi synes shortpixel er den mest simple løsning på markedet.

9. Tilføjelse af tilpasninger til et overordnet tema.

Fejlen:
Hvis du ønsker at tilpasse websitets tema, kan det resultere i du får massiv hovedpine, hvis du ændrer temaet direkte.
Ændring af et temas kode kan skabe uønskede ændringer og potentielt medføre nedetid for dit websted.

Løsningen:
Den sikreste måde at redigere et tema på er et underordnet tema (childtheme), der tager funktionaliteten fra det overordnede tema.
Et underordnet tema giver dig mulighed for at foretage ændringer uden at ødelægge dit originale temas kode, hvilket sikrer, at dine ændringer ikke går tabt.
Du bør kun benytte childthemes hvis du ved hvad du laver, det er stort og komplekst at kaste sig ud i.

10. Manglende brug af et testmiljø.

Fejlen:
Lad os antage, at du vil teste et tema, et plugin eller en brugerdefineret kode på dit website.
Det ville være uklogt at foretage disse ændringer direkte på livewebstedet – dine kunder og besøgende vil ikke sætte pris på, at deres websted går ned, fordi du tilpasser tingene bagved.

Løsningen:
Før du implementerer ændringer på live-webstedet, er den bedste praksis at bruge et “staging”miljø til at teste eventuelle ændringer, før de offentliggøres.
Alle store high-end hostingudbydere som **** tilbyder stagingmiljøer.
Hvert website der hostes på ******, har tre forskellige miljøer: udvikling, iscenesættelse og produktion, der giver kunderne den nødvendige fleksibilitet til at opbygge og teste nye projekter. Der er også et antal plugins, der muliggør testmiljøer, eller du kan indstille en selv fra bunden.

11. Brug af standard “admin”-brugernavnet.

Fejlen:
Når WordPress er installeret, er brugernavnet som standard “admin”, hvilket er besværligt med hensyn til sikkerhed.
Hackere prøver som noget af det første at bruteforce det navn og tage kontrol over dit website.

Løsningen:
Under installationen får du muligheden for at ændre administratornavnet til noget unikt.
Hvis du allerede har installeret og har brug for at ændre dit standardbrugernavn, så se her for nogle tip til fjernelse af admin-kontoen i WordPress.

12. Brug af en svag adgangskode.

Fejlen:
Folk opretter normalt en svag adgangskode, fordi de ikke vil glemme den.
En god adgangskode skal dog være tilfældig og kompleks, ikke forudsigelig eller enkel.
Jo lettere dit kodeord er for dig at huske, desto lettere bliver det for hackere at udføre angreb og gætte dit kodeord.
De fleste hacker/bruteforce bots idag er meget intelligente, og hvis ikke din adgangskode er stærk er det kun et spørgsmål om tid for den brydes.

Løsningen:
En stærk adgangskode skal indeholde mindst otte tegn, et stort bogstav, et lille bogstav, et tal og et specialtegn.
Brug aldrig noget personligt som dele af navn, telefonnummer, fødselsdato mv.
Prøv at bruge den indbyggede adgangskodegenerator i wordpress for at lave en stærk adgangskode.
For at beskytte din admin adgang endnu mere, kan du overveje at benytte tofaktorautentificering, hvor du får en SMS eller mail når du vil logge ind.
Det kræver som regel en serviceudbyder, der via et plugin gør løsningen mulig.
Du kan læse mere om sikkerhed og firewall i vores indlæg her.

13. Undlader at være selektiv med hensyn til, hvem der får administratorrettigheder.

Fejlen:
At give administratorrettigheder til nogen er som at give et barn nøglerne til din bil.
Det er ekstremt vigtigt, at du ikke giver administratorrettigheder til den forkerte person.
Du bør kun give administratorrettigheder til website-ejere og -udviklere, der arbejder med design af hjemmesiden.
Vi har set website hvor nye brugere, der opretter sig selv som bruger/kunder er blevet tildelt adminrettigheder.

Løsningen:
Sørg for, hvis du tillader brugerregistrering at du sætter default rollen til Abbonement, det gør du under Indstillinger – generelt.
For at styre brugerroller og tilladelser kan du også bruge et plugin som memberpress eller ARM members som vi også skriver om under sikkerhed & firewall.

14. Utilsigtet blokering af søgemaskiner.

Fejlen:
Visse WordPress-indstillinger kan forringe dit websteds evne til at blive fundet af søgemaskiner. Hvis du er klar til, at dit websted kan findes af et større publikum, skal du sikre dig, at et bestemt felt ikke er markeret i dine indstillinger for at gøre det SEO-venligt.

Løsningen:
For at finde ud af, om du har lavet denne fejl, skal du kigge i dit WordPress-dashboard og gå til Indstillinger -> Læsning. Sørg for, at afkrydsningsfeltet ud for “Modvirke søgemaskiner fra at indeksere dette websted” ikke er markeret. Når dette valg er markeret, undertrykker det webstedets sidebank og beder søgemaskiner om ikke at inspicere webstedets indhold. (Du skal kontrollere, at dit websted stadig er under udvikling).

15. Brug af budgetwebhosting.

Fejlen:
Du vil måske holde omkostningerne nede, men at vælge en generisk webhost til at drive WordPress-websted er som at købe billigt brændstof til en Ferrari.
Dit website repræsenterer din virksomhed, dit brand, din portefølje osv. Dårlig ydeevne og nedetid afspejler dårligt på dig og dit brand og kan ende med at koste dig flere penge i det lange løb.

Løsningen:
Find en hostingudbyder, der er specialiseret i opbygning af digitale WordPress oplevelser.
Sørg for, at din udbyder tilbyder tjenester til caching, oppetid, sikkerhed, fantastisk kundesupport og ekspertise, når det kommer til at opbygge fremtidssikrede websites.
Selvfølgelig er der, og skal være forskel på services og priser om man er virksomhed eller privat med forskellige krav til oppetid og sikkerhed, men der bør være en grænse for hvad man til udsætte sit website for, og at oprette et website på en delt host uden eget domæne som feks 123hjemmeside er no go, medmindre man blot vil have et visitkort på nettet uden eget domæne.
Find og sammenlign webhoteller og hostingpartnere her på sitet, og find lige det webhotel med de rette ressourcer og omkostninger som du skal bruge.

Har du blot et enkelt domæne du vil have i luften, så kan du finde et billigt webhotel hos Nordicway.dk som vi vurderer giver mest mening hvis du kun skal bruge et eller måske 2-3 små websites.
Skal du have flere, og måske lidt større websites, så mener vi at Netgiganten.dk er bedst til mellemstore løsinger, og de har den fordel at du nemt kan opgradere dit webhotel, så du kan have flere domæner på samme webhotel, modsat ældre traditionelle udbydere af webhoteller, hvor man kun kan have 1 domæne pr. webhotel.
Så har du 2 eller flere domæner, kan du spare rigtig mange penge på hosting af dine hjemmesider.

Der er 3 store danske udbydere af webhoteller hvor du kan have flere domæner på samme webhotel.
Netgiganten.dkNordicWay.dk har vores absolutte anbefaling, da der er gode ressourcer, hurtige servere, få hoteller pr. server og man kan have mange domæner på samme webhotel, hvilket er unikt.

Forskellen på de 2 er prisen, som ligger i samme lave ende med absolut topydelse for pengene, men også ressourcerne på de forskellige løsninger.

Har du brug mange websites med billeder der fylder, emailkonti og brug for mere plads, så anbefaler vi Netgiganten.dk
Har du mange websites og får behov for at skrue meget op for hardwareressourcer, men ikke behov for meget plads, så anbefaler vi NordicWay.dk.

Begge hostingpartnere er et friskt pust i en jungle af traditionelle udbydere hvor du ikke er tvunget til at have 1 webhotel pr. domæne.

Hvis du ikke har over 10 websites/domæner, og vil have mest for dine penge mht. plads og performance, så er One.com et godt bud, der med sin “guru” løsning (stor enterprise) tilbyder rigtig meget plads, og meget performance men du kan kun have 10 domæner på løsningen.